אודות

About Eyal

קצת על איל כהן

איל כהן נולד בשנת 1970 במרכז הארץ בבית חילוני וגדל כאתאיסט

לאחר השירות צבאי יצא איל לטיול במזרח הרחוק. בהודו נפגש לראשונה במדיטציה והתחיל לעסוק בה באינטנסיביות רבה במשך כשנה וחצי.
באחד הלילות, בעודו שקוע במדיטציה, חווה חוויה חוץ גופית. היינו, ראה את עצמו מלמעלה והחל לשוטט באוויר גבוה מעל גופו, חש כמעיין חוט המקשר בין הגוף המוטל על הארץ לבינו. החל נוסק מעלה, רואה את כדור הארץ ככדור טניס קטן. איל נבהל נורא כשחש שהחוט המקשר עומד להתנתק. רצה לשוב אל הגוף ואכן שב. לקח את עצמו לחוף מבודד מבני אדם שם ישב מספר ימים וחשב על החוויה המדהימה שעבר.
איל הגיע למסקנה שבוודאי יש אנשים שיכולים להסביר לו את המציאות המוזרה הזאת של שני חלקים נפרדים: הנפש והגוף והחל במסע חקירה ארוך. הוא נפגש עם המון אנשי רוח בכל מיני מקומות, בודהיסטים, הינדואיסטים, נוצרים, מוסלמים וכו'. אך אצל אף אחד מהם לא מצא את האמת אותה חיפש.

איל מסתכל למעלה

לילה אחד, כשישב עם כעשרים חברים מכל קצוות עולם בבית אשר שכר בהודו, חש שאינו יכול לסבול יותר את הלהגים והשטויות אשר עליהם נסובים הדיבורים. מבלי לדעת מדוע שאל: "יש למישהו אולי תנ"ך?", חלק מהחברים צחקו, חלקם הביטו בו בפליאה. למחרת בבוקר מישהו העיר אותו משנתו (עד היום אינו יודע מי זה היה) ואמר לו: "ביקשת תנ"ך, הנה", הוא הניח אותו ליד איל והלך.
איל התחיל לקרוא את התנ"ך מראשו לסופו, חוזר שוב ושוב על הטקסט והרגיש שהוא סוחף אותו לתוכו, אף על פי שהמון דברים לא הבין. איל קרא אותו עשרות פעמים תוך כדי המשך החיפושים לאמת.
לאחר כשנתיים במזרח, עבר לאירופה שם המשיך לחפש. יום אחד, ראה את אחד העובדים שלו מניח תפילין. משום מה התעורר בו רצון עז להניח גם כן תפילין. איל העז פניו וביקש מהעובד להניח את התפילין. להפתעתו העובד נענה לו בשמחה וברצון. איל הבהיר לו שאין לו מושג איך עושים את זה, הוא לימד אותו בשמחה.
איל חזר לארץ אחרי כשנתיים באירופה. כאן פגש בחבר שחזר בתשובה, והתחיל ללמוד לבדו בעודו מנהל אורח חיים חילוני לחלוטין.
אט אט החל הלימוד לפעפע בו עד שהרגיש שרוצה ללמוד באופן מסודר. איל הצטרף לכולל אשר בו למד דוד שלו שהיה חוזר בתשובה. לאחר תקופה קצרה הציע לו הרב של הכולל ללכת ללמוד בישיבה. איל נכנס ללמוד בישיבת 'אורייתא' בבני ברק, ושם למד כשנה עד נשואיו.

לאחר הנישואין, איל ואשתו עברו להתגורר בצפת. שם המשיך ללמוד בכוללים מסודרים כשתיים עשרה שנים. כשנולדו ילדיהם הראשונים (תאומים אחרי עשר שנות צפייה), התחיל לעסוק בכתיבת ספרי תורה, בעודו ממשיך ללמוד רוב היום וללמד בשעות הערב.
ערב אחד בלילה קיצי, מלילות צפת הנעימים, ישב עם כמה חברים בחצר ביתו והשיחה קלחה מעניין לעניין. אחד החברים צחק לפתע ואמר: "וואלק דוד המלך היה בלגניסט לא קטן", איל התבונן בחברו בניסיון להבין על מה הוא מדבר. איל חוזר בתשובה, חסיד ברסלב מזה עשרים שנה, הופתע מייחסו המזלזל של חברו, אף שאיננו שומר תורה ומצוות, עדיין, הדרך שהוא דיבר על קודשי ישראל בזלזול כזה הייתה תמוהה בעיניו. חבר אחר, הנמנה עם שומרי התורה והמצוות הצטרף לדעתו של אותו חבר, בהציגו את דמותו של משיח ה' כאדם נאלח שכל פעולותיו היו בגלל אינטרסים ומידות מושחתות. איל הזדעזע עד עמקי נשמתו – בתור אחד שחוקר, לומד ואוהב את דמותו הנערצת של דוד המלך הכאב פילח עמוק. כששאל מהיכן חבריו שאבו את ה"מידע" ההיסטורי המסולף, אמרו כי הם קראו את העובדות הללו בספר מסוים (שאיל אינו מוצא לנכון לנקוב בשמו), שנכתב על ידי אישה שפעם הייתה חרדית. איל ניסה להסביר, לנמק, להבהיר, אולם התגובה הייתה: "הרי כך היא כתבה". איל שאל אותם: "ניסיתם לקרוא בתנ"ך? בחז"ל? במפרשים? התגובה הייתה, "למי יש זמן וכוח לזה! את הספר שלה קל ונעים לקרוא!"

שנים רבות שאיל לומד ומלמד תנ"ך ועומד בפני שאלות תלמידים על דמויותיהם של גדולי ישראל, שאלות שנובעות ממקורות חיצוניים ליהדות וגורמות לסילוף הדמויות. מתוך ניסיון מגמתי לעוות ולעצב מחדש את הזיכרון הקולקטיבי באשר למוסריותו של עמינו ומנהיגיו הנערצים. איל לקח את הספר המדובר וניסה לקרוא אותו, אולי אם הספר היה מדבר על דמות פיקטיבית, היה מסוגל לסיים את קריאתו, אך בגלל עצם הסילוף לא יכול היה להמשיך לקרוא…
איל רצה לגרש את החושך בצעקות. אך בלילה, כשצעק בליבו, נזכר שחושך מגרשים רק עם אור.

היה בו רצון לתגובה הולמת, רצון להעביר את המסר בדרך השווה לכול נפש, לתת את האפשרות לחברים ובכלל לכל האנשים שאינם חובשי ספסלי בית המדרש, להכיר את דמותו של דוד המלך דרך מאות מקורות של מדרשים וספרים המלווים אותנו זה אלפי שנים. להעמיד מחדש את היחס בין הפרשנות החדשנית שפורצת מאנשים אוחזי המקלדת, בפרופורציה הנכונה לעומת אוחזי הספר. חוליה בלתי מבוססת, כנגד שרשרת הדורות של חכמי ישראל.
על הפרק הייתה כתיבה של ספר תורה. לאחר ההכנות וההיערכויות הלוגיסטיות הכרוכות בכך התיישב איל לכתוב את ספר התורה, אך אז קרה משהו… בלי תכנון מוקדם אחזו ידיו בדף ועט במקום הקלף והקולמוס, ובמשך כארבע שעות רצופות התחיל לכתוב... אותיות מצטרפות למילים, הופכות למשפטים, המצטרפים לפסקאות ועמודים שלימים. עמוד רודף עמוד, דף רודף דף, יוצאים עפים וניתזים החוצה הפרקים. כמו גייזר חם וקולח הפורץ מבטן האדמה לאוויר העולם זועק ללמד ולספר על דמותו הפלאית של דוד המלך.
בערב ישב איל עם אשתו, היא שאלה: "נו… התחלת בכתיבת ספר התורה?" איל חייך וענה: "כן… ולא". אשתו צחקה, היא לא רגילה לתשובות מתחמקות ממנו וביקשה שיסביר את עצמו. איל אמר: "אני לא יודע איך להסביר, אבל אולי תיקראי מה שכן כתבתי היום ותגידי לי מה את חושבת על זה".
לאחר שעה קלה אשתו חזרה אליו קצת המומה כשעיניה דומעות, ואמרה לו נחרצות: "ספר התורה יצטרך להמתין, אתה חייב לסיים את היצירה הזאת, הספר הזה הרבה יותר נצרך לעם ישראל".

כשנתיים ארכה הכתיבה, בירור במקורות היהדות עד היכן שידי מגעת. תנ"ך, תלמוד, מדרשים, זוהר, מפרשי התנ"ך הראשונים והאחרונים. עשרות ומאות ספרים שליבנו, ביררו והבהירו את דמותו של דוד מלך ישראל.
הספר על חייו של דוד המלך יצא תחת הכותר "אהבת המלך דוד" וגרף תגובות נפלאות של מאות קוראים, אך תמיד עם השאלות: "מה עם שאר גיבורי התנ"ך? מה עם עוד ספרים?"
התחלתי בכתיבה על דמותו של משה רבנו ודורו, כתיבה שארכה עוד כשנתיים, שהפכה להיות הכותר "דור המדבר" אך בטרם יציאתו לאור עלתה השאלה: "למה אתה לא מתחיל מההתחלה?!" קפצתי למים הגועשים וכתבתי את "ימי בראשית", גם כן בערך שנתיים, התורה נכתבה. ידעתי כי מיד תעלה השאלה: "אבל מה עם יהושע ושופטים? צריכים לחבר את התורה עם דוד המלך!" מסע נפלא שארך עוד כשנתיים והספר ימי השופטים הוכן.
עתה יוצאים הספרים כסדרת "האוצרות האבודים", המגוללים את ימי העולם מהבריאה עד סוף ימיו של דוד המלך. השאלה: "מה עם ספרי מלכים?" ב"ה זכינו להוציא לאור את הספר השישי בסדרה שנקרא "שתי הממלכות" בטבת תשפ"ב (דצמבר 2021) וטבת תשפ"ג (דצמבר 2022) זכינו להוציא לאור את הספר השביעי "מלחמות המלכים".
ובעזרת ה' ממשיכים לספר השמיני

0
    0
    עגלת הקניות שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות
      חשב משלוח
      Apply Coupon
      דילוג לתוכן